Hundhem

HUNDHEM

 

Vi startade Black Dog Foundation som ett svar på fenomenet "black dog syndrome" där till exempel svarta hundar, äldre, trasiga och traumatiserade hundar alltid adopteras ut sist, om ens alls. Vi vill skapa en livslång fristad där vi adopterar, rehabiliterar och ger dessa hundar en andra chans att få ett liv fyllt av kärlek och omtanke och förståelse för hundens bakgrund och funktions- hinder. Dessa omplaceras inte utan vi ger dem livet, här hos oss. Allt är under uppbyggnad och i framtiden kan vi även jobba med omplaceringar, men inte i dagsläget.

 

 

HUNDHEMMET

 

Vi har ett hundhem på landet för äldre, funktionsnedsatta, traumatiserade eller oälskade hundar

 

Det fysiska hundhemmet är under uppbyggnad men vi har en stor rastgård på ca 1000 kvm och tre mindre på ca 30-150 kvm samt inomhusyta på ca 250 kvm. Vi har mellan 5-10 hundar just nu men har inte byggt färdigt alla hundhusen, därav kan vi inte söka tillstånd för fler hundar eller ta emot andras hundar ännu.

 

De som bor här nu är i behov av livslång vård eller rehabilitering, som vi kan ge dem i och med vår utbildning inom hund och berikade hundmiljöer samt samarbeten med veterinär och hundfysioterapeut, hundmassör etc.

 

 

OMPLACERING

 

Vi kan inte ta emot hundar hos oss fysiskt för omplacering genom privatpersoner ännu, men...

 

Eftersom allt inte är färdigbyggt och vi inte har tillstånd för fler hundar så kan vi inte ta emot omplacerings- förfrågningar från privatpersoner. Vi kan dock hjälpa till i arbetet med att göra en profil av er hund, sprida den genom BDF och ta emot intresseanmälningar och sålla bland dessa enligt våra krav på adoptörer.

 

Eftersom detta är ett viktigt arbete som vi lägger ner mycket tid och energi på för att det ska bli så bra som möjligt för hunden, så tar vi ut en kostnad på 1000 kr för att hålla flödet igång, men vi har inga garantier i tid för när rätt person dyker upp som kan/får/bör adoptera.

 

 

STÖTTA OSS

 

För att driva hundhemmet är vi i stort behov av donationer, pengar, material och volontärstid.

 

Vi jobbar helt ideellt utan lön med hundarna och hundhemmet, men vi behöver donationer för mat, vård, veterinär, tillskott, mediciner, försäkringar, berikning, byggnationer, hundgårdar och hundhus m.m. Man kan swisha en gåva till 123 133 66 92, se även www.the-black-dog.se för mer sätt att donera på.

 

Förutom detta så kan man gärna hjälpa genom att donera hundleksaker, hundgodis, tuggben, mjukisdjur, filtar, skankar, byggmaterial, skivor, reglar, isolering m.m. Ibland behöver vi även volontärer som kan ställa upp med sin tid för att hjälpa till att bygga etc. Alla kursintäkter går till hundhemmet.